Voda koja živi hiljadama godina

Posle rimskog osvajanja Balkana, krajem stare i početkom nove ere, mineralne vode Vrnjačke Banje koristile su se za osveženje i kupanje! Pronađeni arheološki nalazi: uređen izvor mineralne vode, bazen za kupanje kao i mnoštvo kovanog novca sa likovima rimskih imperatora, svedoče da su na tom mestu stari Rimljani izgradili svoje terme! U njih su na lečenje i oporavak mahom dolazili legionari rimskih legija i romanizovana plemenska aristokratija starosedelaca.

Dukati sa likom rimskih imperatora, stari rimljani ostavljali su u blizini vrnjačkih izvora iz kultnih razloga, u znak zahvalnost bogovima na prirodnom daru – lekovitoj vodi. Zato našu ambalažu krasi Rimski zlatnik, simbol vode koja je premostila dve ere! Lik cara Konstantina, jednog od najznačajnihih vladara i rimske i svetske istorije, utisnut je na rimskom novčiću, koji personifikuje korporativni identitet Vode Vrnjci.

Datumi na koje smo ponosni

Vrnjačke mineralne vode, dragoceni i blagotvorni dar prirode, u početku su koristili samo meštani i oni koji posete Banju. Da bi ih učinila dostupnim svima, uprava Lečilišta Vrnjačke Banje je 1969. donela odluku o izgradnji pogona za flaširanje mineralne vode. Tako je 5. februara 1970. godine osnovana kompanija "Voda Vrnjci“ a.d. sa imenom pod kojim i danas posluje! Nekoliko meseci kasnije, i fabrika za flaširanje mineralne vode je krenula sa radom. Već u prvoj godini postojanja, a prvi put na tržištu, na prvom međunarodnom sajmu šljivovica, žestokih i bezalkoholnih pića, u Sarajevu 1970. godine, Voda Vrnjci dobija epitet najbolje u konkurenciji 76 izlagača, i osvaja Grand Prix i zlatnu medalju!

Do maja ’76. godine jedini proizvod kompanije bila je flaširana mineralna voda, pod sopstvenom robnom markom „Voda Vrnjci“. U maju 1976. godine kompanija proširuje svoju paletu proizvoda osvežavajućim bezalkoholnim napicima. Kompanija Voda Vrnjci je uspešno privatizovana 2004. godine i danas predstavlja jednu od najsavremenijih kompanija u Srbiji i na Balkanu. Pozicionirana među prve tri kompanije koje se bave flaširanjem prirodne mineralne vode i proizvodnjom osvežavajućih bezakoholnih napitaka, Voda Vrnjci objedinjuje poslovni razvoj i socijalnu odgovornost. Mi već više od 40 godina neprestano potvrđujemo svoju posvećenost prirodi, i priroda nam dobrim vraća.

Proizvodi kroz istoriju:

Ono što mi pokrećemo u Vama

Poverenje
Dajemo reč da ćemo gasiti žeđ
Prijateljstvo
Potrošač, to je naš partner za čije ideje imamo sluha
Svest
Znamo da smo samo mali deo zajednice u kojoj svi živimo